Onze makers
 
Hier vind je alle makers die binnenkort in de Brakke Grond te zien zijn, met wie een een coproductie zullen gaan realiseren, of wie de laatste tijd bij ons in residentie was. 
 
De Brakke Grond helpt Vlaamse kunstenaars in Nederland aan vaste grond onder de voeten. We ondersteunen makers die hun grenzen willen verleggen en hun publiek willen uitbouwen. We bieden ze een vertrouwde plek over de grens om hun eigen weg in Nederland te vinden en het Nederlandse veld zo een inspirerend Vlaamse impuls te geven.
 
We kijken naar uitgesproken makers die urgente maatschappelijke thema’s aankaarten, een nieuwe taal spreken of een fris geluid laten horen. Alles op z'n minst anders dan wat in Nederland gekend is. 
 
Het zijn nieuwe talenten, of makers die in Vlaanderen al wel naam hebben gemaakt, maar in Nederland nog niet. Nieuwe namen delen het podium met oude bekenden; toonaangevende Vlaamse makers met al enige historie, naam en faam bij het Nederlandse publiek.

Onze makers

Meer info
Filter

De producties die we in ons huis, en soms buitenshuis, tonen.

Een coproductie is een inhoudelijk en financieel engagement met verschillende makers, in functie van de realisatie en spreiding van een welbepaalde productie. Door samen te werken met producerende instanties verankeren we de makers veel steviger in het Nederlandse kunstenveld. Dat legt een sterke fundering voor een langduriger samenwerking. Projecten die nu maar met moeite opgestart raken, kunnen via coproducties op de rails gezet of versneld worden. Bovendien werken we altijd met minimaal één Vlaamse en één Nederlandse partner. Zo leren organisaties aan beide zijden van de grens elkaar kennen en versterken we de Vlaams-Nederlandse netwerken. Een geslaagde coproductie leidt er immers vaak toe dat de partners elkaar ook daarna makkelijker vinden.

Door residenties aan te bieden kunnen we de makers vlotter in contact brengen met Nederlandse partners en hen zo sneller en sterker inbedden in het Amsterdamse, Nederlandse en internationale kunstenveld. Naast de ondersteuningsmogelijkheden die we kunnen bieden (programmeren, creatieruimtes ter beschikking stellen, samenwerkingspartners zoeken, kennis delen) kunnen we het makers uit Vlaanderen via een verblijf in ons huis makkelijk maken om ontmoetingen te organiseren die wellicht tot verdere samenwerkingen leiden.