Ticketinfo

De voorstelling van 24 maart is onderdeel van de We Are Public-selectie.

Rode zaal
Data
vr 23 mrt, 20:30
za 24 mrt, 20:30
zo 25 mrt, 15:00
Prijzen
Tickets - €10 - €17
Koop kaarten

©

Voorstelling

De Nwe Tijd / de KOE

ForsterHuberHeyne
Een stuk over revolutie

Theatermaakster Rebekka de Wit en Willem de Wolf (De KOE) schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Brieven die ze ondertekenen met Georg Forster en Therese Heyne: het beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. 

De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst die zal draaien rond het begrip 'wisselingen'. Stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus. Over veranderingen in een tijd dat in Europa de allereerste ideologische oorlog woedt en Alle Menschen werden Brüder nog moet worden geschreven. Het decor in deze voorstelling is van de hand van Jasper Rigole, die in het najaar van 2015 in de Brakke Grond te zien was met zijn expositie 81 dingen waarvan ik dacht dat ik ze vergeten was.

"Doch was den 100-minütigen Abend so interessant und witzig gestaltet, das sind die steren Grenzüberschreitungen. Die Drei können sich nicht nur in puncto Inhalt oft nicht einigen; sie parlie

Frankfurter Neue Presse

"Während sich im Laufe des Abends ein Kreis aus Kreide und Fotos immer enger um die Akteure schließt, bricht ihre Erzählung immer wieder aus begonnenen Mustern aus, zweifelt, beginnt neu. Sie

Allgemeine Zeitung
vr 23 mrt '18

zo 25 mrt '18
Rode zaal
€10 - €17
Koop kaarten
Voordracht Freek Vielen

Voor aanvang van de première op 23 maart verzorgt Freek Vielen van De Nwe Tijd om 19:45 uur een lezing met teksten van Rebekka de Wit. Gratis toegankelijk. 

Credits
Een tekst van Willem de Wolf en Rebekka de Wit
Spel Suzanne Grotenhuis, Vincent Doddema en Willem de Wolf
Eindregie Peter Van den Eede
Decor Jasper Rigole
Muziek Pol Geusens
Dramaturgie Jörg Vorhaben
Vertaling Christine Bais
Een coproductie van Staatstheater Mainz, de KOE en De Nwe Tijd
Met de steun van Performing Arts Fund NL