Ticketinfo

Rode zaal
Data
do 12 apr, 19:30
vr 13 apr, 19:30
za 14 apr, 19:30
zo 15 apr, 15:00
Prijzen
Tickets - €10 - €17
Koop kaarten

© Foto: Tim Wouters

Voorstelling

STAN / de KOE

My dinner with André
Het theaterfenomeen viert twintig jaar

In My Dinner with André (1998), naar het scenario van de gelijknamige Louis Malle film, schuiven Damiaan De Schrijver (tg STAN) en Peter Van den Eede (De KOE) aan tafel voor een viergangenmaaltijd, iedere avond bereid door een andere kok. Ze voeren een bij wijlen hilarische conversatie over het leven en het toneel. Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag keert deze klassieker terug op de Belgische en Nederlandse podia. 

“Een groots moment van genieten in het theater.”

La Libre Belgique

“My Dinner with André bereikt een eigenzinnige piek als theater dat je het gevoel geeft iets unieks mee te maken.”

De Morgen

Sinds de première in 1998 toerde deze voorstelling uitgebreid in Vlaanderen en Nederland. My Dinner With André won in 1999 de Grote Prijs van het Theaterfestival en werd genomineerd voor de Océ Podium Prijs. De première van de Franse versie vond eind oktober 2005 plaats in Toulouse (Théâtre Garonne), waarna de voorstelling gedurende drie weken in Parijs speelde in het kader van het Festival d'Automne.

In 2018 wordt de 20ste verjaardag van de productie gevierd worden met een tournee door Vlaanderen, Nederland en Frankrijk.

Juryrapport Theaterfestival 1999

De voorstelling laat fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen. De scheidslijn tussen personage en persoon, rol en acteur wordt continu overschreden en vervaagt steeds meer. De twee acteurs stappen schijnbaar moeiteloos in en uit hun rol. De spanning wordt drie en een half uur stevig vastgehouden, waarbij de lange speelduur er voor zorgt dat er een gevoel van samenhorigheid tussen spelers en toeschouwers ontstaat. We krijgen het gevoel disgenoot en deelgenoot te zijn geworden. Omdat de gelaagdheid van deze meta-theatervoorstelling op zoveel verschillende manieren tot uitdrukking komt, willen wij de Grote Theaterfestival Prijs toekennen aan My Dinner with André.

do 12 apr '18

zo 15 apr '18
Rode zaal
€10 - €17
Koop kaarten
Onderdeel van Vlaamse Kleppers

Dit programma is onderdeel van Vlaamse Kleppers, de theaterzwaargewichten uit Vlaanderen.

Credits
Tekst André Gregory en Wallace Shawn naar het scenario van de gelijknamige Louis Malle film
Bewerking Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede
Van en met Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede
Kostuums Inge Büscher
Productie tg STAN en De KOE