Ticketinfo

Data
do 27 okt, 14:30
vr 28 okt, 14:30
za 29 okt, 14:30
zo 30 okt, 14:30
Prijzen

© Olympe Tits

Buitenshuis | Coproductie

Laika / Sien Vanmaele

ZEEMAAL
Een zintuiglijk, verbindend diner dat vertrekt vanuit de zee - het eerste deel van een drieluik rondom een jarenlang onderzoek naar duurzame, culinaire antwoorden op klimaatverandering.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

Sien is niet aan haar proefstuk toe. Binnen Laika creëerde ze eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog LANDMAAL en LUCHTMAAL.

© Olympe Tits
© Olympe Tits
do 27 okt '22

zo 30 okt '22
Binnenkort meer informatie en kaartverkoop
Praktische informatie

Deze voorstelling vindt plaats op de NDSM-werf, als onderdeel van Warming Up Festival, i.s.m. Tolhuistuin. Binnenkort meer informatie.


Bij aanvang van de voorstelling wordt gevraagd om je mobiele apparaten op te bergen achter een veilig luikje onder je stoel. De voorstelling is inclusief warme, volledig plantaardige maaltijd.

Meer weten?

Met dit handige lijstje kan je zelf aan de slag met wieren en zilte planten.

Credits
Tekst en spel Sien Vanmaele
Zintuiglijk concept Peter De Bie, Sien Vanmaele
Muziek Jason Dousselaere
Scenografie Studio Kuurjeus, Peter De Bie
Eindregie Jo Roets
Kostuum Manuela Lauwers
Dramaturgie Mieke Versyp
Keuken Sara Sampelayo
Techniek en productie Laika
Met dank aan Invest, Knockvologan Studies, Kunstencentrum KAAP, Oerol Festival, Zilt en Zoet, WildWier
In coproductie met Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Le Channel, scène nationale de Calais, Perpodium, de Brakke Grond
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter van de Belgische federale overheid