Ticketinfo

Data
wo 23 nov, 14:56
Prijzen

© Arne Lievens

Performance

Ugo Dehaes & Ulrike Quade Company

Performing Robots - Double Bill
Twee bijzondere performances met robots in de hoofdrol.

Ugo Dehaes - Simple Machines

Simple Machines is een lecture/performance rond een grote tafel waarin Ugo Dehaes uitlegt hoe hij zijn robots kweekt in zijn kelder, grootbrengt en hoe hij ze tot dansers opleidt.

We leven in een wereld die gedomineerd wordt door economische principes die ons aanzetten om alles zo efficient en goedkoop mogelijk te maken. Ugo ontsloeg al zijn dansers en onderzocht hoe hij zelf robots kan kweken en trainen. Ze worden geboren uit gekke cocons en kruipen dan over tafel als vreemde rupsen. Sommigen krijgen haar, anderen trippelen rond als kleine hondjes. Door middel van artificiële intelligentie laat hij ze zelf een voorstelling bedenken en dansen. 

Dan valt ook Ugo’s job als choreograaf weg. 

Simple Machines is een poging om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Welkom in de toekomst. Na de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om de robots zelf nieuwe bewegingen aan te leren in de installatie Arena, het eerste deel van de Forced Labor-cyclus, dat meereist als decor van Simple Machines.

Ulrike Quade Company - NAO: Re-wired

Met NAO: Re-wired onderzoekt Ulrike Quade Company hoe theater en robotica elkaar wederzijds kunnen informeren en inspireren. Het is een doorlopend onderzoek naar waar robotica en poppenspel elkaar ontmoeten. 

Door een kapotte NAO-robot te deconstrueren en weer tot leven te brengen met behulp van talloze afzonderlijke elektriciteitsdraden, onderzoekt het project de grenzen tussen programmeren en poppenspel, evenals collectief denken, uitdrukken en het vinden van een non-verbale common ground via de robot. Het werk zal zowel worden gepresenteerd als een doorlopende installatie, als performances waarin het publiek wordt uitgenodigd om samen te werken met zowel poppenspelers als de NAO zelf.

NAO:Rewired maakt deel uit van het onderzoeksproject Acting Like A Robot: Theatre as a testbed for the robot revolution. Het project is een samenwerking tussen Ulrike Quade Company, de Universiteit Utrecht (Theaterwetenschappen), de Vrije Universiteit (AI en Robotica) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Creatieve Maakprocessen).

wo 23 nov '22
Binnenkort meer informatie en kaartverkoop