Ticketinfo

Grote zaal
Data
do 06 okt, 20:00
vr 07 okt, 20:00
za 08 okt, 20:00
Prijzen

© Koen Broos

Voorstelling

Louis Janssens & Willem de Wolf

Analoog
Twee generaties in gesprek over vroeger en later, en hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld.

Louis Janssens en Willem de Wolf (DE HOE) leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld. 

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

do 06 okt '22

za 08 okt '22
Grote zaal
20:00 uur | Wereldpremière
Koop kaarten
Credits
Van/met Louis Janssens & Willem de Wolf
Techniek & geluid Shane van Laer
Productie DE HOE in coproductie met Het Laatste Bedrijf
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid
Met dank aan Ferre Marnef & Simon Baetens