Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
zo 08 mrt, 15:25
zo 03 mei, 12:30
Prijzen

©

Expositie | Beeldende kunst

Guy Woueté

WELKOM

Het koloniale verleden van zijn vaderland speelt een belangrijke rol in het oeuvre van Guy Woueté. Met de geschiedenis als zijn belangrijkste materiaal wil hij een nieuwe toekomst vormgeven, waarin we elkaar anders zien en beter begrijpen. De activistische kunstenaar heet ons welkom in de Brakke Grond en laat ons meedenken over de vraag wat we kunnen leren uit het verleden.

Voor mij is kunst maken geen doel op zich, maar een kans om eerlijk te kijken en te reflecteren op het tijdperk waarin wij leven.

- Guy Woueté

Voor deze expo werkt de Brakke Grond samen met de Beursschouwburg in Brussel, waar vanaf 4 april de tentoonstelling Wie is we van Guy Woueté te zien zal zijn.

Guy Woueté in gesprek met Arthur d'Ansembourg

Op de Nacht van de Filosofie zal kunstfilosoof en estheticus Arthur d’Ansembourg spreken met Guy Wouéte over zijn filosofische ideeën achter diens kunst en activisme. Welke filosofische vragen spelen voor Wouéte een rol en hoe komt dat tot uitdrukking in zijn werk? Kun je met kunst een nieuwe toekomst vormgeven? En welke rol speelt daarbij het verleden? 

Voorafgaand (om 20:00) en na dit gesprek (om 22:00) is het mogelijk om deel te nemen aan een filosofische rondleiding langs de expositie van Wouéte o.l.v Arthur d'Ansembourg. Voor meer info en tickets zie: Nacht van de Filosofie  

Nacht van de Filosofie 2020

De Nacht van de Filosofie vindt plaats op zaterdag  11 apr 2020. In alle zalen van de Brakke Grond zijn er lezingen en debatten. Met onder meer: Markus Gabriel, Susan Neiman, Maxim Februari, Bas Haring, Bert Wagendorp, Daan Roovers, Kamagurka, Annelies Verbeke, Babah Tarawally en Alicja Gescinska. 

zo 08 mrt '20,
zo 03 mei '20
de Brakke Grond
Gratis
Opening expositie

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 7 maart van 17:00 tot 19:00.