Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
za 09 mrt, 17:00 — 20:00
Prijzen

© Camille Picquot

Expositie | Fotografie

Camille Picquot

Opening: Camille Picquot
Feestelijke opening van de nieuwe tentoonstelling: Camille Picquot.

Het werk van jonge fotograaf en videomaker Camille Picquot is even aantrekkelijk als ongemakkelijk. Speciaal voor deze avond en in samenwerking met Mister Motley voegen we een nieuwe laag toe aan de tentoonstelling in de vorm van de Curieuze Club. Daarnaast nodigen we Hellie berry uit om de avond van de juiste toon te voorzien. De Amsterdamse DJ draait samen met Sophia doorlopend in de foyer.

Opening en programma

De tentoonstelling is een eerste grondige kennismaking met Camille Picquots (°1990, woont en werkt in Brussel) nog jonge oeuvre. Ze gebruikt fotografie om een fictief verhaal op te bouwen, een werkwijze die we eerder met film associëren. Tegelijkertijd zet ze bepaalde conventies van cinema op hun kop door onwaarschijnlijke acteurs op te voeren in haar film. 

Hoofdredacteur van Mister Motley en begenadigd kunstkijker Lieneke Hulshof voegt tijdens de opening als eerste een nieuwe laag toe aan de tentoonstelling onder de noemer de Curieuze Club. De frictie tussen realiteit en verhaal die voor Camilles werk zo typerend is komt daarbij op de helling te staan: welke rol speelt fictie wanneer de werkelijkheid zich terugtrekt of verschanst?

Daarnaast nodigen we Hellie Berry uit om de avond van de juiste toon te voorzien. De Amsterdamse DJ draait samen met Sophia doorlopend in de foyer.

Programma

17:00 ⏤ opening tentoonstelling
17:30 ⏤ openingswoord door Wytske Visser (de Brakke Grond), Rein Deslé (FOMU) en Elvira Velghe (FOMU)
18:00 ⏤ de Curieuze Club door Lieneke Hulsof (Mister Motley)
17:00 - 20:00 ⏤  Hellie Berry invites Sophia

za 09 mrt '19
de Brakke Grond
Gratis
Onderdeel van expositie

De opening is onderdeel van de expositie van Camille Picquot.

Facebook event