Ticketinfo

Witte zaal
Data
za 18 jan, 15:16
Prijzen

© K. Vrancken

Expositie | Beeldende kunst

Sarah & Charles

Vanity of Vanities

We zitten met onze neus in de damp. Hoe meer we weten, hoe minder we begrijpen. In een tijdperk waarin sociale media en internet ons wereldbeeld verruimen lijkt onze geest emotioneel af te takelen. De installatie Vanity of Vanities is vanaf 18 januari te zien en maakt vanaf 31 januari t/m 8 februari deel uit van Beyond the Black Box.

K. Vrancken
K. Vrancken

“IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid”, staat in het boek Prediker. IJdelheid komende van ijl, slaat op de vluchtigheid van de wereld, in Prediker ook vaak gecombineerd met het woord 'leegte'. Kunstenaarsduo Sarah & Charles combineert in deze instagram feed van sociale media geplukte foto’s en video’s met citaten uit het boek Prediker over fastfood informatie, zelfbeeld, fictie en de drang naar bevestiging; thema’s die 300 jaar voor Christus al ‘hot’ waren.

Performance The Creative Spa

Op 18 januari én tijdens Beyond the Black Box vindt de performance The Creative Spa plaats. Hierin gaat de performer met het publiek op zoek naar de ultieme vorm van ‘overgave’ en wordt getracht onze tijdsgeest collectief en bewust te beleven. Het publiek wordt uitgenodigd zich over te geven aan de ultieme ontspanning en zich te ontdoen van alle verantwoordelijkheid. Beslissingen kunnen worden uitgesteld, er wordt gebaad in een heerlijke sfeer van besluiteloosheid. 

De makers

Siet Raeymaekers (1998, Lier) is een performance kunstenaar. Ze werkt samen met oa Tomas Dittborn in het project Quanta Qualia en het Audiovisuele collectief Nonlocal Society. In 2012 studeerde ze af aan P.A.R.T.S. in Brussel.

Het werk van Sarah & Charles (1981 en 1979, Brussel) is bij uitstek multidisciplinair: installaties, sculpturen en video’s worden afgewisseld met soundscapes, performances en fotografische werken. Het kunstenaarsduo laat zich inspireren door de onzichtbare structuren die onze wereld vormgeven. In voorbije jaren werkten ze intensief rond kunst in de openbare ruimte en creëerden verschillende scenografische concepten. 

Een performance van Sarah & Charles, ontwikkeld en gechoreografeerd in samenwerking met Siet Raeymaekers.; Performance door Siet Raeymaekers; Video installatie door Sarah & Charles; Muziek: The Klf, Headband and Hiroshi Yoshimura; Geproduceerd door Untitled Production, met de steun van de Vlaamse Overheid en Be-Part, Platvorm voor actuele kunsten (BE).

za 18 jan '20
Witte zaal
Gratis